ТОП актуальних вакансій: кого шукають роботодавці Харківщини

30.07.2019 14:32   -
Автор:
Найбільш затребуваними на ринку праці Харківської області є менеджери, провізори, фармацевти, інженери, адміністратори, викладачі, вчителі, токарі, фрезерувальники, шліфувальники, оператори верстатів з програмним керуванням, електромонтери, зварники, муляри.
У ТОП актуальних вакансій входять:
1. Водії автотранспортних засобів;
2. Продавці продовольчих, непродовольчих товарів;
3. Підсобні робітники;
4. Трактористи-машиністи сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва;
5. Охоронці;
6. Бухгалтери.
Також постійно є вакансії фармацевтів, провізорів, економістів, медичних працівників, спеціалістів державної служби. На ринку праці існує дефіцит вихователів, молодшого медичного персоналу, швачок, касирів торгівельного залу, електрогазозварників, будівельників, слюсарів-ремонтників, кондукторів громадського транспорту, вантажників, охоронників, двірників.
Понад 1,3 тисяч вакансій – із заробітною платою від 5 до 7 тисяч грн. Таку оплату праці пропонують менеджерам, технологам, конструкторам, інженерам, слюсарям-ремонтникам, налагоджувальникам, водіям, вантажникам. Від 7 до 10 тисяч грн. і більше – електрозварникам, будівельникам, верстатникам, токарям.
«Протягом 6 місяців 2019 року до служби зайнятості Харківщини звернулись понад 70 тис. незайнятих трудовою діяльністю громадян, з них 47 тис. мали статус безробітного. Чисельність зареєстрованих безробітних зменшилась на 0,5 тис. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, – зазначає В. Міненко. – За сприяння служби зайнятості отримали роботу понад 39 тис. громадян. При цьому майже 21 тис. з них працевлаштувалася оперативно до надання статусу безробітного. Понад 12 тис. осіб взяли участь у оплачуваних громадських роботах, більше 8 тис. безробітних направлені на професійне навчання з перспективою зайнятості».
Дізнатися про наявні вакансії можна в будь-якому базовому центрі зайнятості або філії Харківського обласного центру зайнятості незалежно від місця проживання.