Тому що віримо в ЗСУ! Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з футболу

06.10.2022 13:30   -
Новини України: Заявка на проведення Чемпіонату світу з футболу

Федерація футболу Португалії та Королівська федерація футболу Іспанії залучили Україну до спільної заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Обидві асоціації повідомили про своє прагнення УЄФА, який одразу висловив свою повну підтримку.

Спеціальний брифінг з цього приводу відбувся вчора в штаб-квартирі УЄФА за участі президента Федерації футболу Португалії Фернандо Гомеса, президента Королівської федерації футболу Іспанії Луїса Рубіалеса та президента Української асоціації футболу Андрія Павелка.

Умови участі України у заявці будуть обговорені та визначені згодом. Але відтепер до Координаційного комітету з підготовки заявки на проведення Чемпіонату Світу-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо входитимуть й представники української сторони.

Кандидатури Португалії, Іспанії та України відповідатимуть всім критеріям та дедлайнам подачі заявки до ФІФА.

«Приклад завзятості та стійкості українського народу надихає, тому дану ініціативу спрямовано на здійснення внеску у відновлення країни у період відбудови завдяки силі футболу. Ми віримо, що футбольна сім’я всього світу підхопить та підтримає дану ініціативу. Ласкаво просимо, Україно, до заявки на Чемпіонат Світу-2030!» — відзначається у спільному офіційному прес-релізі національних футбольних федерацій Іспанії, Португалії та України.

Новини України: Заявка на проведення Чемпіонату світу з футболу

На спільну заявку на проведення чемпіонату світу вже відреагував і міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, який, до речі, саме сьогодні святкує свій День народження (51 рік).

«Ми настільки віримо в ЗСУ, що подали спільну заявку з Іспанією і Португалією на проведення чемпіонату світу з футболу-2030. Досвід Євро-2012 і фіналу Ліги Чемпіонів показали — Україні під силу організувати турнір топрівня», — написав очільник профільного міністерства на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він також висловив впевненість в тому, що Україна переможе у війні, відбудує спортивну інфраструктуру і зможе проводити матчі на провідних стадіонах країни – «Донбас Арені», «Металісті», НСК «Олімпійському» та «Арені Львів».

«Складно уявити подію символічнішу, аніж свято футболу у вільній країні, країні-захисниці демократії, свободи та мирного майбутнього всього світу», — написав Вадим Гутцайт.

Також нагадаємо, що через війну в Україні, яку розв’язала рф, національну футбольну збірну країни-агресора не допустили до жеребкування відбірного турніру чемпіонату Європи 2024 року.