Тюльпани, фотосесії та прикраси: що дарують на 8 березня – газета «Харьковские известия»

07.03.2020 05:19   -
Автор:
У цьому матеріалі піде мова про те, що найчастіше дарують українці на 8 Березня і скільки на це витрачають.
ТЕХНІКА, КІГУРУМІ І ПРИКРАСИ: ЩО ДАРУЮТЬ НАЙЧАСТІШЕ
Незважаючи на те що «класичні» подарунки, на кшталт парфумерії, косметики та білизни все ще користуються великим попитом серед покупців, популярності набирають і гендерно-нейтральні подарунки.
— Ми чітко бачимо, як в переддень 8 Березня виріс попит на гаджети: смарт-годинник, камери моментального друку, 3D світильники і навіть проектори зоряного неба, — каже Лілія Овчинникова, прес-секретар одного з торговельних онлайн-майданчиків. Крім цього, охоче купують домашній одяг, особливо кігурумі (піжами), домашні капці незвичайного дизайну, іграшки-антистрес, картини за номерами.
За даними майданчику авторських товарів, цьогоріч першими замовленнями до 8 Березня були корпоративні подарунки — набори з мила ручної роботи або розписні пряники з традиційними кольорами у формі вісімок. В середньому на такі подарунки для колег витрачали близько 200 грн.
— На початку весни зросла кількість замовлень на авторські прикраси: сережки, кольє, кулони. Причому купують як варіанти з коштовних металів, так і біжутерію з яскравим дизайном. Пара сережок ручної роботи коштує близько 200 грн, а срібний кулон можна купити за 300 грн, — зазначають на майданчику.
Також попитом користуються вироби ручної роботи, наприклад скатертини, якісна постільна білизна з бавовни і льону, яскравий посуд тощо.
— Тарілки і чашки з нерівними краями, відбитками рослин і яскравою глазур’ю — це найпопулярніші моделі посуду. Майстри створюють її повністю вручну і обпалюють при високих температурах. Такий посуд стійкий до подряпин і його можна використовувати багато років, — розповідає керівник майданчика авторських товарів Ольга Костюк.
Для дітей в цей день вибирають в’язані м’які іграшки, будиночки для ляльок і набори прикрас для волосся.
ТЮЛЬПАНИ НЕЗМІННО ЗАЛИШАЮТЬСЯ НАЙПОПУЛЯРНІШИМИ
Традиційно в це свято для подарунків обирають різні квіти. Так, за останніми даними, серед ТОП-10 оголошень за кількістю відгуків, більше половини — про продаж квітів: тюльпанів та мімоз.
«Перші пропонують купити оптом в середньому по 11 грн (до речі, тюльпани найпопулярніші квіти до 8 Березня, судячи з кількості оголошень), а екзотичні мімози коштують дорожче — по 200 грн», — зазначають на порталі.
За даними сервісу замовлення послуг, напередодні свята попит на кур’єрські послуги збільшується вдвічі. В топі — доправка весняних квітів — ірисів, гіацинтів, тюльпанів, а також солодощів.
СКІЛЬКИ ВИТРАЧАЮТЬ НА ПОДАРУНКИ
Згідно з даними аналітиків, на квіти витрачають майже 600 грн, на піжами і кігурумі — 570 грн, а на картини за номерами — 230 грн, на посуд ручної роботи витрачають 350 грн, а на авторський текстиль — близько 700 грн. При цьому середній бюджет на подарунок — 435 грн. Ціни порівняно з минулим роком практично не змінилися. Тільки за останні 6 днів в мережі на онлайн-платформах розмістили понад 1 700 оголошень про подарунки до 8 Березня. А середня ціна подарунка склала 780 грн. Але українці часом вибирають і дуже незвичайні варіанти. Наприклад, на сайті оголошень розмістили понад 30 пропозицій намалювати портрет, середня ціна такої послуги — 1340 грн.
Зараз все частіше замовляють фотографів і музикантів. Так, саксофоніст на годину коштуватиме від 1000 гривень, струнний квартет — від 2500 грн. Авторська дизайнерська листівка з вітанням — від 350 грн. Вічно актуальний подарунок — фотосесія — в середньому 1000–1500 грн. Послуги фотографів замовляють здебільшого в офіси і в магазини, щоб подарувати співробітницям і відвідувачкам нові фото.