Титулований німецький спортсмен зібрав понад 100 тисяч гривень для Каразінського університету

01.07.2022 14:05   -
Новини Харкова: Німецький спортсмен зібрав понад сто тисяч гривень для Каразінського університету

Спортивна редакція «Харьковских Известий» раніше повідомляла про те, що відомий німецький гравець з настільного тенісу українського походження Дмитро Овчаров запустив у своїх соцмережах благодійний розіграш іменної футболки, зібрані кошти від якого будуть направлені до Харкова. І ось Аукціон добіг кінця, переможця визначено й зібрано пристойну суму.

Нагадаємо, що Дмитро Овчаров один із найбільш титулованих гравців у світовому настільному тенісі. Екс-перша ракетка світу є рекордсменом за кількістю завойованих олімпійських нагород у цьому виді спорту. Виступаючи на чотирьох Олімпіадах (2008, 2012, 2016 та 2020 рр.), Дмитро сумарно здобув 2 срібні та 4 бронзові медалі. Також Овчаров неодноразово перемагав на чемпіонатах Європи, був призером чемпіонатів світу, вигравав Кубок світу та тріумфував на Європейських іграх.

На благодійний Аукціон Дмитро Овчаров виставив футболку, у якій він виступав на літніх Олімпійських іграх у Токіо. На тій Олімпіаді він завоював «срібло» у командному турнірі та бронзову медаль в одиночному розряді.

Для того, щоби виграти цінний лот з автографом титулованого німецького спортсмена, потрібно було пожертвувати суму від 10 євро та більше на вказаний у відповідній публікації Дмитра благодійний рахунок. Це рахунок чемпіонки Паралімпійських ігор 2020 року з настільного тенісу, харків’янки Марини Литовченко, яка зараз збирає кошти на потреби рідного Харківського Національного Університету імені В.Н. Каразіна. Взяти участь у розіграші могли всі охочі з різних країн світу, включаючи Україну (українці могли зробити внесок у національній валюті на суму, яка в еквіваленті становитиме не менше 10 євро).

Благодійний Аукціон від Дмитра Овчарова тривав три тижні, а його переможця було визначено випадковим чином за допомогою спеціальної програми серед тих, хто зробив пожертвування. Загалом участь у розіграші взяли 59 осіб, які сумарно перерахували 101 322 гривні.

Як зазначила Марина Литовченко на своїй сторінці у Фейбуці, всі ці кошти вона переведе на рахунок загального благодійного збору для допомоги, насамперед людям, які працюють у «Каразинському» університеті. Також чемпіонка Паралімпіади подякувала Дмитру Овчарову за благородну ініціативу та підтримку харків’ян і передала слова вдячності всім учасникам Аукціону, які зробили свій внесок у добру справу. Всі разом ми, дійсно, сила!

Новини Харкова: Німецький спортсмен зібрав понад сто тисяч гривень для Каразінського університету