Тисячі харків’ян отримали знижку від податкової

24.10.2019 13:50   -
Автор:
Податківці нагадують, що, якщо одним із видів ваших видатків в 2018 році були витрати на навчання, то згідно статті 166 Податкового кодексу України, ви можете повернути собі частину грошей у вигляді податкової знижки. Держава зобов’язується відшкодувати витрачені кошти на оплату навчання в дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.
Оформити податкову знижку можуть особи, які отримують офіційну заробітну плату: батьки дитини, сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або члени сім’ї першого ступеня споріднення (мати, батько, дружина/чоловік).
Особа, що хоче отримати знижку, повинна мати громадянство України та ІПН (індивідуальний податковий номер) або відмітку в паспорті від його відмови через релігійні переконання; не бути приватним підприємцем; розмір річної заробітної плати повинен бути вище суми податкової знижки.
Оформити знижку необхідно до кінця податкового року, наступного за звітним. Наприклад, у 2019 році податкова знижка буде враховувати витрати, понесені на навчання в 2018 році.
Оформити податкову знижку можна в Центрах обслуговування платників податків (ЦОП) органів податкової служби за місцем реєстрації до 31 грудня 2019 року.
Згідно статті 179.8 ПКУ, у разі ухвалення вам компенсації за навчання, кошти будуть переведені на ваш банківський рахунок протягом 60 днів після надходження пакету документів.