Тернопіль з третьої спроби виборов звання «Молодіжна столиця України»

11.12.2019 15:52   -
Автор:
«Те, що цей конкурс відбувається в Україні вже втретє, є надзвичайно цінним для молодіжної політики в цілому. Із кожним роком все більшій кількості молодих українців стає зрозуміло, що вони можуть бути агентами змін, можуть бути почутими, бути поруч із міським керівництвом і разом говорити про те, що місто може зробити зараз, щоб стати дружнім для молоді. Тому я дякую кожному і кожній з вас, і бажаю перемоги», – сказав на початку засідання заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.
Цього року на конкурс надійшло 48 заявок з 21 області, серед яких 11 – з обласних центрів і 22 – з міст обласного та районного значення.
Серед учасників конкурсу було 15 міст, які вже втретє змагалися за звання молодіжної столиці України: Буча, Вінниця, Одеса, Тернопіль, Харків, Охтирка, Нова Каховка, Івано-Франківськ, Острог, Переяслав, Славутич, Ужгород, Коростишів, Кременчук і Миколаїв.
Відкриттям цього року для конкурсу стали міста, чиї команди вперше наважилися взяти участь і поборотися за звання: Гуляйполе, Енергодар, Кривий Ріг, Марганець, Мелітополь, Мерефа, Первомайськ, Подільськ, Рогатин, Сарни, Славута, Тальне, Тростянець, Шпола, Яворів.
Нагадаємо, у 2018 році переможцем конкурсу став Львів, у 2019-му – Кам’янець-Подільський.