Театр дітей «Тимур» став штабом гуманітарної підтримки харків’ян (фото)

27.03.2023 13:29   -
Театр дітей «Тимур» став штабом гуманітарної підтримки харків'ян

Театр дітей «Тимур» ім. В. Сідіна став штабом гуманітарної підтримки для нужденних харків’ян. Зараз «тимурівці» доставляють гуманітарну допомогу понад 500 людям. Про це повідомляють Харьковские известия.

Колектив театру зумів залучити допомогу міжнародних організацій. Зокрема, американський астронавт Скотт Келлі підтримав справу «Тимура» і долучив своїх підписників до підтримки харків’ян.

«Тимурівці» першими дісталися до Святогірської лаври і передали дітям, які там переховувалися, подарунки.

На різдвяні свята вони зіграли шість вистав для своїх однолітків у бомбосховищах, дітей працівників комунальних служб та з багатодітних родин. А випускники театру дали виїзні вистави у звільнених від окупантів населених пунктах Харківської області. Також артисти «Тимура» зіграли для онкохворих дітей у Міській клінічній лікарні №16.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

З початка повномасштабної війни більшість дітей акторів театру виїхали з Харкова, у трупі залишилося лише 3 дитини. Сьогодні повернулися й грають у театрі майже 25 дітей. У планах – відновлення старих та створення нових вистав.

Першою оновленою роботою воєнного часу стала вистава «Диво», яку присвятити дітям, що назавжди залишилися Янголами України. 4 березня 2023 року вистава з аншлагом пройшла у Театрально-концертному центрі Харкова. Повторний показ вистави заплановано на 8 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харкові колектив ХНАТОБУ вперше від початку війни заспівав на великій сцені 

ОСТАННІ НОВИНИ