Символ відродження та миру буде встановлено у Харкові

24.08.2022 10:50   -
Новини Харкова: Символ відродження та миру - нова скульптура

Скульптуру, що символізує мир та відродження, спроєктує та подарує місту Харкову італійський художник Мікеланджело Пістолетто. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на пресслужбу міськради.

Про це стало відомо за результатами зустрічі Харківського міського голови Ігора Терехова із всесвітньо відомим художником Мікеланджело Пістолетто та представниками Європейської економічної комісії ООН.

У рамках зустрічі Ігор Терехов зазначив, що до війни Харків був потужним культурним центром і цей потенціал необхідно примножити. Над цим зараз працює команда розробників нового Генерального плана міста Харкова на чолі з британським архітектором Норманом Фостером.

Мікеланджело Пістолетто зазначив, що готовий брати участь у відродженні Харкова і запропонував за допомогою символічної скульптури запустити «послання миру».

«Ця скульптура нагадує людству про необхідність запобігання війнам. Йдеться не про реконструкцію, а про відродження суспільства, суспільства, в якому ніколи не має бути війни», – зазначив художник.

В основі подарованої Харкову скульптури лежатиме той самий символ, що й у його знаменитій інсталяції «Відродження», встановленій перед штаб-квартирою Організації Об’єднаних Націй у Женеві. Там художник викував витвір мистецтва зі 193 каменів, кожен з яких представляє країну, яка є членом організації.

Скульптура буде спроєктована і збудована в найкоротші терміни.