Святослав Вакарчук та Тімоті Снайдер стали почесними докторами харківського університету

21.03.2023 09:38   -
Святослав Вакарчук та Тімоті Снайдер - почесні доктори Каразінського

Академічне співтовариство Каразінського університету поповнилося одразу двома новими почесними докторами — Святославом Вакарчуком та Тімоті Снайдером. Про це повідомляють Харьковские известия.

Вчена рада Каразінського університету присвоїла звання почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Святославу Вакарчуку та Тімоті Снайдеру 20 березня 2023 року.

Пан Святослав – український музикант, вокаліст, композитор, Заслужений артист України, кандидат фізико-математичних наук, кавалер Ордену Свободи, лідер гурту «Океан Ельзи», громадський та політичний діяч, лейтенант ЗСУ.

Святослав Вакарчук — друг університету багато років, він неодноразово бував у стінах Каразінського. У травні 2022 року під час рок-фестивалю «Музика опору», який проходив у стінах університету, він звернувся до українських студентів і закликав вірити у перемогу, планувати повернення до Харкова та думати про своє навчання та майбутнє в Україні.

Пан Тімоті – потужний американський історик та письменник, професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи. Дійсний член Наукового товариства імені Тараса Шевченка-Америка. Володіє (!) українською мовою, яку вивчив за один (!) рік.

У 2014 році, в перші ж дні російської агресії проти України, виступив проти неї. У червні 2018 року підтримав відкритий лист діячів культури, політиків і правозахисників із закликом до світових лідерів виступити на захист ув’язненого в росії українського режисера Олега Сенцова й інших політв’язнів. 2 листопада Тімоті став 10-м амбасадором UNITED24.

Тімоті Снайдер надав згоду бути Амбасадором Каразінського, відстоювати інтереси університетської громади та співпрацювати у спільних науково-освітніх проєктах.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.