Суд зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження по слідчих, які вели справу Зайцевої-Дронова

20.09.2019 12:36   -
Автор:
“Пам'ятаємо, слідчого Волкова, який чомусь не передав експертам Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз документи, які потрібні були експертам для встановлення (чи не встановлення) наркотичного сп'яніння Зайцевої. Це аналіз на опіати, огляд наркологом Федірко, дослідження, яке показало, що з опіатів були кодеїни, які мають наркотичний ефект. Експерти так і написали, що не можуть встановити чи була Зайцева в наркотичному сп'янінні, бо не мають документів.
Це не збентежило ні Волкова, який отримав від експертів результат із “діркою”, ні прокурорів, які потім спирались на цей “висновок” і говорили: “Не було наркотиків у Зайцевої, експерти так сказали”.
А ми розуміємо, “наркотики” – це обтяження, а Зайцева, розраховувала на значне зменшення терміну. До того ж, наркотики – це неможливість вийти достроково.
Окрім того, ми пам'ятаємо, як Волков завзято “шукав” нарколога Федірко, яка оглядала Зайцеву після ДТП, і зафіксувала “звужені зіниці”, млявість, невиконану позу Ромберга. Шукав більше пів року, доки не знайшли її зовсім інші люди. Федірко ж заявила в суді, що Волков знав її номер і телефонував їй неодноразово”, — нагадала у своєму дописі обставини справи Тетяна Доцяк.