Суд в Харкові постановив знести самочинно збудовані будинки в районі Велозаводського скверу

10.02.2023 16:40   -
Суд постановив знести будинки в Велозаводському сквері в Харкові

Суд задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства про повернення земельних ділянок вартістю 6 млн грн в районі Велозаводського скверу. Про це повідомляють  Харьковские известия.

Встановлено, що по проспекту Героїв Харкова в районі Велозаводського скверу здійснюється будівництво житлового комплексу з 4 будинків по 8 поверхів.

Забудовник здійснював самовільне будівництво об’єктів нерухомості під виглядом проведення реконструкції неіснуючої будівлі на земельних ділянках, які не були відведені забудовнику.

Зазначені землі належать до земель комунальної власності Харківської міської територіальної громади, що підтверджується витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Незаконні дії забудовника обмежують права власності Харківської міської ради, тож забудовника суд зобов’язав повернути Харківській міській територіальній громаді земельні ділянки.

Забудовник повинен привести земельні ділянки у стан, який існував до початку дій щодо самовільного захопленн, включаючи знесення будь-якого самочинно збудованого нерухомого майна.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові суд вирішив знести будинок елітного житлового комплексу

ОСТАННІ НОВИНИ