Стан якості води з природних джерел у Харкові

07.03.2023 10:35   -
Стан якості води з природних джерел у Харкові

Результати лабораторних досліджень води з джерел нецентралізованого водопостачання на території Харкова за 2022 рік оприлюднив обласний центр контролю та профілактики хвороб. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зокрема, у місті Харкові протягом 2022 року було досліджено 46 проб води з 12 каптажів природних джерел (Саржин яр, Манжосів яр, селище Олешки, парк «Юність», «Петренки – 1», «Петренки – 2», «Петренки – 3», вул. Мінераловодська, 1, вул. В. Зубенка, 25, вул. Бучми (2 каптажі), «Олексіївська балка»).

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У воді 9-ти джерел (парк «Юність», селище Олешки, Саржин яр, Манжосів яр, «Петренки – 1», «Петренки – 2», «Петренки – 3», вул. Бучми, «Олексіївська балка») реєструвались відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками.

За санітарно-хімічними показниками не відповідала нормативним вимогам вода з 3-х каптажів джерел: у парку «Юність» (за показником жорсткості та вмістом нітратів), «Олексіївська балка» (за вмістом нітратів), «Петренки – 3» (за показниками кольоровості, каламутності та перманганатної окиснюваності).

“Результати досліджень свідчать, що колодязі та природні джерела не можуть розглядатись як джерела більш якісної та безпечної води, ніж водопровідна. Тому необхідно завжди кип’ятити воду з будь-яких колодязів та джерел”, – зазначили санлікарі.

ОСТАННІ НОВИНИ