Стали відомі імена 46 російських артилеристів, які обстрілювали Харків

07.02.2023 11:30   -
Стали відомі імена російських артилеристів, які обстрілювали Харків

Фахівці Державного бюро розслідувань ідентифікували 46 російських артилеристів, які обстрілювали Харків, зокрема житловий масив Північна Салтівка. Про це повідомляють Харьковские известия.

Секретні документи, за якими вдалося ідентифікувати російських артилеристів, що обстрілювали Харків з далекобійної артилерії, росіяни залишили у схованці під час контрнаступу ВСУ на Харківщині.

У розпорядженні ДБР опинилася таємна документація 138 мотострілецької бригади зс рф. Саме цей підрозділ на початку вторгнення був перекинутий з полігону Курської області для просування на Харків.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Згідно даним, що містяться в документах, військовослужбовці цієї бригади у червні-серпні 2022 року розстрілювали Харків, зокрема житловий масив Північна Салтівка. Для обстрілів використовувалися системи залпового вогню «Град», 152-мм самохідні установки «Акація» та інша далекобійна артилерія.

“Вдалося повністю ідентифікувати 46 військовослужбовців 138 мотострілецької бригади зс рф, номери зброї, яка за ними була закріплена, рапорти та багато іншої, корисної для слідства інформації”, – зазначили в ДБР.

Всі знайдені документи наразі передані до СБУ.

ОСТАННІ НОВИНИ