Справу про побиття харківського журналіста Макарюка передали до суду

12.12.2019 11:20   -
Автор:
Місцева прокуратура №2 затвердила обвинувачення чотирьом молодикам, які нанесли травми Макарюку та розбили його відеокамеру ( ч. 3 ст. 171, ч. 4 ст. 296, ч.ч. 1,2 ст. 345-1, ч. 1 ст. 347-1 КК України)
“У червні 2019 року під час сутичок на території торгового центру “Барабашово” четверо юнаків, заважаючи чоловікові виконувати свої професійні обов’язки, нанесли йому тілесні ушкодження та розбили відеокамеру”, – нагадали в прес-службі.
Молодикам обрані запобіжні заходи: трьом з них – у виді домашнього арешту та ще одному – у виді особистого зобов’язання.
До Київського районного суду скерований обвинувальний акт стосовно цих осіб за наступними фактами: переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, умисне нанесення тілесних ушкоджень із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для цього, знищення майна журналіста та хуліганство.
Нагадаємо, 7 червня на ТЦ “Барабашово” стався конфлікт, під час якого побили журналіста-оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Група невідомих накинулись на оператора: залили очі газом, розбили обличчя, розтрощили камеру і витягли звідти карту пам'яті з відзнятим матеріалом. На відео очевидців помітно, як невідомий стріляє у бік оператора.
Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту Сергію Козлюку оголосили про підозру.
Пізніше в справі з’явилися ще двоє підозрюваних. 21-річному чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), ч.2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінальному кодексу України. 37-річному чоловіку – за ч.1 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України.