Співробітники зоопарку провели урок в одній з харківських шкіл. ФОТО. ВІДЕО

30.09.2019 12:55   -
Автор:
В ході незвичайного уроку школярам розповіли про особливості раціону різних видів тварин, вони навчилися розрізняти самців і самок одного біологічного виду, а також дізналися, чому самки в більшості випадків непримітніші від самців. Представники зоопарку провели з дітьми інтерактивну гру «Хто зайвий?» – вони демонстрували слайди з мешканцями водного світу, а учні повинні були вгадати, хто в цьому ланцюжку ссавець. Крім того, дітям показали живих палочника та равлика. Хтось побачив таких тварин вперше, хтось розширив коло своїх знань про них.
«Подібний інтерактивний підхід дуже цікавий і важливий, особливо з огляду на сучасні тенденції в освіті. Діти можуть дізнаватися інформацію і засвоювати її дуже легко», – зазначила прес-секретар Харківського зоопарку Жанна Сивуха.
Важливість подібних уроків підтвердила і вчитель біології Ольга Дереневець.
«Такі заходи розширюють кругозір дітей, зацікавлюють їх. А ще діти знають, що в найстаріший в Україні зоопарк не тільки можна прийти самим, а й він приходить до них у дитячі садки та школи», – підкреслила Ольга Деревенець.
«Наші діти виросли в місті і бачать цих тварин тільки у зоопарку. Сьогодні у них була можливість потримати когось із них у руках, поспілкуватися з людьми, які їх годують, – це набагато цікавіше. Діти задоволені, батьки задоволені, і ми теж», – сказала директор Маріїнської гімназії Олександра Зуб.
У свою чергу директор Департаменту освіти Ольга Деменко нагадала, що з ініціативи міського голови Геннадія Кернеса харківські школярі отримали «паспорт» Харкова, де розміщена карта зоопарку після реконструкції.
«На карту нанесено розташування вольєрів, в яких будуть мешкати верблюди, слони, пелікани, бегемоти, кенгуру, тигри, олені… Зоопарк не закритий, там йде масштабна реконструкція, після якої все буде дуже красиво», – зазначила Ольга Деменко.
Нагадаємо, в ході реконструкції, яка зараз триває, зоосад розділять на географічні зони. Між відвідувачами і тваринами будуть максимально прибрані клітки і бар'єри. Також там побудують океанаріум.