Співробітники Харківського зоопарку провели урок для вчителів. ФОТО. ВІДЕО

05.11.2019 13:10   -
Автор:
Захід пройшов на базі Харківської гімназії №6 «Маріїнська гімназія». Тема лекції «Розвиток пізнавальної активності учнів». Як повідомила прес-секретар Харківського зоопарку Жанна Сивуха, тема дуже близька зоологам, оскільки зоопарк – це не виставка тварин, його мета набагато глобальніше – це збереження рідкісних і зникаючих видів, відновлення популяцій тварин.
«Освітня і наукова діяльність – принципові напрями у роботі зоопарку. Ми приїжджаємо в шкільні установи з освітніми лекціями, цілими інтерактивними програмами, зоологічними квестами, завдяки яким діти можуть дізнатися більше про світ живої природи і доторкнутися до нього, оскільки постійними учасниками таких заходів є наші вихованці. На подібних уроках ми хочемо сформувати правильне, адекватне уявлення про те, що ж таке зоопарк», – зазначила Жанна Сивуха.
Крім отримання корисної інформації вчителі також змогли поспілкуватися з мешканцями зоопарку – гості привезли з собою палочника та сову Клушу.
«Я дуже задоволена, що Харківський зоопарк співпрацює зі школами. Приємно, що не тільки учні, а й ми могли побачити цих тварин, зануритися у світ природи. Я з дитинства люблю природу і сьогодні я знову загорілася думкою про те, що необхідно виховувати ці почуття у школярів», – зазначила вчитель початкової школи Вікторія Максименко.
Після закінчення лекції, вчителі зазначили, що продовжуватимуть активну співпрацю з представниками зоопарку і будуть не тільки запрошувати їх на уроки, а й частіше водити школярів до зоопарку для знайомства з живою природою.