Сьогодні стартує продаж нової поштової марки “Доброго вечора, ми з України!”: де та як купити?

28.07.2022 14:40   -
Новини Харкова: Стартує продаж поштової марки "Доброго вечора, ми з України!”

28 липня до Дня Української Державності Укрпошта ввела в обіг четверту поштову марку воєнного стану “Доброго вечора, ми з України”. Про це повiдомляють “Харьковские известия”.

На поштовій марці «Доброго вечора, ми з України!» відтворено реальні події, які мали місце на Миколаївщині та інших регіонах, коли українські селяни без зброї забирали російську техніку, допомагаючи ЗСУ виборювати перемогу.

Є такий приклад і на Харківщині. 1 березня місцевий підприємець, інженер-технік за фахом – Віктор Кичук разом із іншими хлопцями «позичив» російський танк у селищі Слатине.

Марка надрукована накладом 5 млн шт. Крім марок Укрпошта також випустила тематичну листівку, конверт першого дня, художній конверт та мерч.

Придбати марку та іншу філателістичну продукцію з “тракторними військами” можна 28 липня у всіх відділеннях поштового зв’язку, в тому числі і в селах, а також онлайн: у філателістичному магазині Укрпошти, маркетплейсах Kasta, Prom, Rozetka, а також на міжнародних майданчиках eBay та Amazon. Купуючи марку онлайн кожен можете зробити благодійний внесок на підтримку ЗСУ.

Як і на попередні поштові випуски будуть діяти обмеження на продаж. Один клієнт може купити на одне замовлення не більше 2 маркових аркушів кожного номіналу (2+2), 2 конверти “Перший день” 10 конвертів та 10 листівок.

Ескіз поштової марки, конвертів, листівки та штемпелів спецпогашення виконала дизайнер-графік та викладач живопису Анастасія Бондарець.

Нагадаємо, тематику та ескіз марки традиційно обирали українці шляхом голосування і застосунку Дія та в соцмережах Укрпошти. В травні майже 834 тисяч українців з-поміж 5 варіантів обрали саме «Доброго вечора, ми з України!». На конкурс ескізів було надіслано понад 1500 робіт.

Раніше ми повідомляли про те, що Нацбанк випустив пам’ятні монети “Ой у лузі червона калина”.