Службова недбалість чи злочинна змова: на Харківщині директора ТОВ підозрюють у крупній розтраті бюджетних коштів

29.10.2019 17:14   -
Автор:
Як повідомив прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, встановлено що між філією Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» АТ «Укргазвидобування» та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння та договір про надання послуг з вивозу та утилізації відходів буріння на свердловині № 185 Мелихівського ГКР на загальну суму 9 045 472,80 грн.
Згідно висновків судово-економічної експертизи встановлено, що утилізація відходів буріння на відповідній свердловині за договорами документально не підтверджується. Та на рахунок ТОВ необґрунтовано перераховано грошові кошти у сумі понад 9 мільйонів гривень
На теперішній час директору ТОВ повідомлено про підозру у розтраті державного майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб ( ч. 5 ст. 191 КК України). Також головному інженеру філії ГПУ «Шебелинкагазвидобування» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 ККУ України).
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.
Оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні здійснює УСБУ в Харківській області та УЗЕ в Харківській області ДЗЕ НП України.
Досудове розслідування триває.