Школа Єдності – газета «Харьковские известия»

20.02.2020 03:31   -
Автор:
За словами президентки «Харківського центру волонтерів» Світлани Ситник, унікальністю та особливістю тренінгового курсу є те, що вдалось об’єднати разом в якості слухачів волонтерів, осіб з інвалідністю, тимчасових переселенців із зони АТО, членів сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, студентів та учнів:
— Вони разом отримають цікаві знання та навички з соціальної згуртованості, адвокації, діалогу, можливостей та механізмів співпраці з органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, засобами масової інформації, бізнес-сектором з метою реалізації власних цікавих ініціатив в громаді Харківського регіону.

«Харківський центр волонтерів» працює в сфері громадського функціонування на принципах соціального партнерства з органами влади, в тому числі з Харківською міською радою, громадськими організаціями, ЗМІ вже протягом 13 років. Ця громадська організація передусім сприяє розвитку волонтерського руху шляхом провадження освітньої діяльності в молодіжному середовищі, розвитку лідерських якостей та творчих здібностей молоді; сприяє розвитку молодіжної політики, студентського та шкільного самоврядування та активного громадського самоусвідомлення.


В рамках проведення цього блоку навчання будуть активно використовуватися методики інклюзивного форум-театру. Тобто навчання буде будуватися шляхом створення тематичних постановок волонтерського соціального інтеграційного інклюзивного аматорського театру. Тренери продемонструють приклади можливих видів діяльності, що сприятиме соціальній згуртованості в громаді, сформують розуміння того, яка діяльність підходить для певних випадків. Учасники також зможуть розвинути базові компетенції та навички ведення діалогу, пошуку взаємовигідної співпраці, вирішення проблем з урахуванням ідей та інтересів усіх залучених сторін. Також під час проведення навчання вони матимуть змогу ознайомитися з прикладами успішних соціальних проєктів, зможуть навчитися розробляти та презентувати власні проєкти, дізнаються, як розвивати соціальне партнерство та ефективно комунікувати з органами влади.


Приєднатися до навчання у Школі Єдності можно, написавши на електрону пошту «Харківського центру волонтерів»: [email protected].