Ще один наркозбувач-«закладчик» піде за ґрати. ФОТО

22.08.2019 11:05   -
Автор:
Викрили 26-річного зловмисника 20 серпня співробітники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області разом зі слідчими Московського відділу поліції в ході відпрацювання території Харкова та області в рамках проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів.
В ході огляду особистих речей чоловіка поліцейські виявили та вилучили 11 зіп-пакетиків з психотропними та наркотичними речовинами. В автомобілі зловмисника знаходилось ще 94 пакетика.
Молодий чоловік пояснив, що вилучені речовини зберігав з метою подальшого збуту шляхом «закладок». Замовлення щодо районів міста та області та кількості «закладок» він отримував від оператора Інтернет-магазину, з яким спілкувався за допомогою мессенджера.
Наркотичні засоби та психотропні речовини він отримув через поштове відправлення, в подальшому особисто фасував у ліпку кольорову стрічку та збував згідно наданих оператором рекомендацій щодо кількості та видів наркотиків.
За кожну зроблену «закладку» чоловік отримував 45 грн.
Також зловмисник повідомив, що нещодавно розклав пакунки з психотропними речовинами по схованках у місті Мерефа Харківського району та погодився добровільно показати ці місця. В указаних місцях правоохоронці вилучили 12 зіп-пакетиків з психотропною речовиною різних видів.
За даним фактом слідчим Московського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.
Наразі вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу та оголошення про підозру у скоєнні злочину.
Правоохоронці встановлюють джерело постачання психотропної речовини, а також інших осіб, що можуть бути причетні до вказаного злочину.