У Харкові пройшла акція Відкрий для себе Т.Г. Шевченка (фото)

11.03.2023 14:35   -
Новини Харкова: у місті пройшла акція "Відкрий для себе Т.Г. Шевченка"

Під патронатом Харківського міського голови Ігоря Олександровича Терехова у Харкові пройшла міська акція «Відкрий для себе Т.Г. Шевченка» з нагоди 209-ї річниці до дня народження, видатного Кобзаря. Повідомляють Харьковские известия.

Міська акція «Відкрий для себе Т.Г. Шевченка» проводиться з метою популяризації творів великого генія українського народу Тараса Шевченка, заохочення до культурної спадщини та сприяння формуванню у молодого покоління духовності, усвідомлення національної ідеї та збереження традицій українського народу.

Образ головного українського поета Тараса Шевченка справив великий вплив на зовнішній вигляд міста. У Харкові Кобзарю присвячено чимало цікавого: сад, театр, вулиця, перший в Україні пам’ятник і найбільший мурал. Сам монумент вважається одним з найкращих пам’ятників Тарасові Шевченку у світі. Про пам’ятник Шевченку існує безліч легенд і міфів. Наприклад, вважається, що великий палець кріпака має чарівні властивості: якщо загадати бажання і потерти його, то воно здійсниться. Рік назад міською владою були здійснені роботи із захисту та укріплення пам’яток, які можуть потрапити під вогонь російських окупантів. Так пам’ятник Т.Г. Шевченка, знаходиться «закритим». Тому саме в день його народження на першому поверсі ТРЦ «Нікольський» було встановлено полотно, на якому ліворуч зображення пам’ятника Т.Г. Шевченку закрите тематичними магнітами, та відкриті рядки вірша праворуч. Харків’яни, учасники акції забирали магніти собі на згадку, тим самим символічно «відкривали» для себе Т.Г. Шевченка – його твори, його творчість, яка має сьогодні дуже великий вплив на розуміння сучасності, сьогодення, повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

В рамках акції, ведучий познайомив харків’ян із відомими фактами про життя видатного поета, письменника та громадського діяча Тараса Шевченка. П’ять сміливців взяли участь в інтелектуальній вікторині, присвяченій життю та творчості поета. Переможці отримали подарунки. Також бажаючі об’єднувалися у команди та брали участь у конкурсах: «Хто найкраще прочитає вірш», «Заспівати вірша поета»  та «Відгадати загадки» – показуючи слово, тримаючи букви у належному порядку з букв КОБЗАР. Усі учасники акції отримали на згадку магніт із зображенням пам’ятника Т.Г. Шевченка та строфами із його видатних творів.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що у магазинах MasterZoo запрацював проєкт адопції тварин.