Щоб не було холодно: що допоможе утеплити ноги навіть під час сильних морозів

08.01.2023 12:10   -
Зверніть увагу на устілки з алюмінієвою підкладкою,
Зверніть увагу на устілки з алюмінієвою підкладкою

У зимовий час без теплих черевиків, чобіт чи кросівок не обійтися. Проте навіть таке взуття не зможе повністю зігріти ноги, а це, своєю чергою, може призвести до застуди. Кореспонденти Харьковских известий підготували поради, як правильно утеплити ноги у зимовому взутті, щоб вони залишалися теплими.

Що допоможе утеплити ноги у зимовий проміжок часу

Отже, необхідно завжди звертати увагу на товщину підошви – вона повинна становити 2 сантиметри і більше. Також взуття має бути на розмір більше за саму ступню, щоб воно не облягало ногу, в іншому випадку кровообіг порушиться і людина ризикує швидко замерзнути.

Устілки повинні бути буди з хутра або з вовни, але не шкіряними. Також можна звернути увагу на устілки з алюмінієвою підкладкою, але вони повинні бути трохи більшими за розмір ступні, інакше з ними буде незручно.

Шкарпетки мають бути з вовни. Можна використовувати відразу дві пари, тут все залежить від людини, від того, як швидко вона замерзає. Крім термобілизни, існують подібні шкарпетки, якщо їх зможете придбати, це буде найкращим варіантом серед решти. Вони чудово зігрівають ступні, навіть під час сильних заморозків. Головне пам’ятати, що ніякі утеплення не допоможуть, якщо взуття вибрано за розміром ніг.

Регулярно виймайте та просушуйте устілки
Регулярно виймайте та просушуйте устілки

Важливі поради

Перед тим як утеплити взуття, прочитайте поради. Головне — не перестаратися:

  • Якщо ноги потітимуть і смажаться, це не принесе ні користі, ні комфорту. Орієнтуйтесь на власне тіло. Комусь досить звичайних махрових шкарпеток, а хтось мерзне навіть у валянках. Правильно підбирайте вигляд та товщину матеріалу.
  • Регулярно виймайте та просушуйте устілки. У вологому середовищі швидко розмножуються бактерії та грибки.
  • З тією ж метою устілки потрібно чистити та прати.
  • Не купуйте на зиму тісні моделі. Рекомендуємо вибирати на один розмір більше.
  • Використовуйте водовідштовхувальні засоби, тому що мокрі чоботи холодні чоботи.

Ці прості поради допоможуть тримати ноги в теплі навіть у найсильніші морози. Під час вибору зимового взуття не забувайте, що воно має бути хоча б на розмір більше ступні, інакше ноги мерзнуть навіть під час легких похолодань.

ОСТАННІ НОВИНИ: