Шана небайдужому серцю! Жінка, яка врятувала життя дітей, отримала Подяку від поліції. ФОТО

22.08.2019 11:38   -
Автор:
Нагадаємо, 16 серпня о 01:07 до поліції звернулася жителька селища Малинівка Чугуївського району. Жінка повідомила, що її 10-річний син вранці 15 серпня пішов гуляти та додому не повернувся.
Під час ретельних пошуків працівники Чугуївського відділу поліції та відділу ювенальної превенції ГУНП через декілька годин встановили місцезнаходження неповнолітнього у лікарні Харкова.
Як з’ясувалося, того дня дитина гуляла по селищу зі своїм старшим товаришем. Хлопці відпочивали, купалися у річці. Потім у лісі назбирали грибів, посмажили на вогнищі та з’їли. Через деякий час одному з підлітків стало зле. Молодший товариш вирішив шукати допомоги та пішов у бік дороги Чугуїв-Малинівка, проте навколо не було ні душі. Мобільних телефонів при собі діти не мали. На щастя, неповнолітній зустрів Любов Цапко та її чоловіка. Подружжя відпочивало біля річки неподалік урочища Фігуровка Чугуївського району та вже збиралося повертатися до Харкова. Уважно вислухавши хлопчика, Любов Трофимівна з’ясувала, що діти нещодавно вживали гриби. Жінка не стала гаяти часу та відразу надала першу медичну допомогу вже майже непритомному старшому хлопчику, після чого терміново викликала медиків.
Підлітки були госпіталізовані до Харківської обласної дитячої клінічної лікарні. На сьогоднішній день їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.
Сергій Чиж висловив щиру вдячність Любові Цапко за проявлену небайдужість та чуйність. Сама жінка не почуває себе героїнею, адже сама має чотирьох онуків і добре розуміється у питаннях виховання дітей. Тим більш у цьому їй допомагає значний досвід педагога.