Сертифікація вчителів: є перші результати

29.11.2019 13:40   -
Автор:
Педагоги, які брали участь в сертифікації, отримали свої результати в електронних кабінетах учасників.
“Я б хотіла подякувати абсолютно всім учителям, які взяли участь в сертифікації – незалежно від результату. Кожен з вас зробив свій внесок для вдосконалення механізму сертифікації. Саме на основі ваших результатів і досвіду ми будемо вдосконалювати процедуру на майбутнє”, – зазначила Новосад в рамках форуму учасників пілотного експерименту НУШ “Агенти змін”.
Як зазначається, визначення вчителів, що пройшли сертифікацію, залежало від участі педагогів у всіх обов'язкових етапах пілота, а також подолання встановленого спецкомісією порога здачі з двох основних етапів сертифікації.
“Усього в останньому етапі – проведення незалежного тестування – взяли участь 807 вчителів. З них 31 учасник не додавав власне е-портфоліо і був знятий з сертифікації з технічних причин”, – йдеться в повідомленні.
Друге засідання комісії при Міносвіти відбулося 27 листопада за визначенням результатів сертифікації педагогічних працівників. Експерти визначили граничну кількість балів, які необхідно набрати для здачі сертифікації. За етап вивчення практичного досвіду роботи учасників – 72 бали, за етап незалежного тестування – 50 балів. Сертифікати діють 3 роки, починаючи з 1 січня 2020 р., кінцевий термін дії – 31 грудня 2022 р.