СБУ попередила вирубку лісозахисних насаджень вздовж залізничних колій у Харківській області. ФОТО

07.11.2019 17:24   -
Автор:
Як повідомили у прес-центрі СБУ, лісові насадження, які цікавили зловмисників, були вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів.
Знищення дерев протягом десяти місяців завдало збитки державі на майже 5 мільйонів гривень.
Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час чергової незаконної вирубки дерев біля залізничної колії з інтенсивним рухом потягів на території Зміївського району області.
На місці правопорушення було виявлено чимало зрубаної деревини та чотири великовантажні автомобілі. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено два пістолети, револьвер та бойову гранату РГД-5.
Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 та ст. 263 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.
Операція проводилась співробітниками Управління СБУ у Харківській області спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України та Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.