Розпочато реєстрацію заявок на обласний конкурс міні-проєктів

22.01.2020 16:30   -
Автор:
У цьому році обласний конкурс міні-проєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», який започаткований Харківською обласною радою у 2011 році, проводиться вже дев’ятий раз. І сьогодні, 21 січня, розпочинається реєстрація заявок на участь у цьому конкурсі, яка продовжиться до 1 березня.
Метою конкурсу є сприяння територіальним громадам сіл, селищ, міст та об’єднаним територіальним громадам Харківської області у комплексному розв’язанні місцевих проблем соціально-економічного характеру, створення умов для підвищення активності громад та налагодження партнерських зв’язків між громадами.
До участі у конкурсі запрошуються:
  • перша категорія учасників – громадські організації, громадські спілки, органи самоорганізації населення, батьківські комітети (ради) та об’єднання співвласників багатоповерхових будинків (ОСББ), що зареєстровані згідно з чинним законодавством України;
  • друга категорія учасників – сільські, селищні, міські ради міст районного та обласного значення, ради об’єднаних територіальних громад – ініціатори спільних проєктів, що розроблені в рамках співробітництва територіальних громад.
Усіх бажаючих запрошують готувати у 2020 році міні-проєкти розвитку за трьома номінаціями:
  • «Добробут та розвиток громад»;
  • «Благоустрій та охорона довкілля»;
  • «Історико-культурна спадщина та розвиток туризму».
Загальний обсяг фінансування міні-проєкту:
  • для першої категорії учасників – до 300 тисяч гривень;
  • для другої категорії учасників – до 1 мільйона 500 тисяч гривень.
Загалом, за словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, в цьому році планується реалізувати міні-проєктів на загальну суму понад 80 мільйонів гривень.
Більш детальну інформацію щодо умов, порядку проведення обласного конкурсу та методичні рекомендації щодо підготовки заявки та проєктної документації ви можете подивитися тут.