Росіяни знищили генеруючі потужності енергетичної системи на Харківщині

02.12.2022 12:55   -
Росіяни знищили генеруючі потужності енергетичної системи на Харківщині

Росіяни знищили всі об’єкти генерації енергетичної системи на Харківщині, регіон вимушено бере електроенергію в інших областях. Про це повідомляють Харьковские известия.

“Російська федерація виконує обстріли генеруючих станцій, тому на даний час у Харківській області генерації нема. Тому і тривають аварійні відключення, бо критично не вистачає енергії. Беремо її у сусідніх областей”, – розповідає Олександр Кишинський, заступник директора із розподільчих електромереж Харківобленерго.

У Харкові та передмісті через ворожі обстріли знищені підстанції, в селах, що були під окупацією, пошкоджені майже всі високовольтні лінії — люди там не бачили світла з лютого. Одна бригада може замінити за день з десяток електроопор, та їх пошкодження не зличити. Російські танкісти заради забавки просто стряляли по стовпах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 121 населений пункт Чугуївського району повернули світло

Та все ж енергетики поступово повертають світло в оселі. Але не так швидко, як хотілося б, бо ворог щільно замінував територію, через це щоденна праця енергетиків – високий ризик, серед них є поранені та загиблі.

Харківські енергетики працюють в багнюці, в мороз і в дощ, через підірвані мости дістаються до пошкоджених ділянок човнами. Все, аби дати людям світло. Докладніше про роботу харківських енергетиків дивіться у сюжеті кореспондентів Факти ICTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Графік відключення світла за адресою можна подивитись на сайті “Харківобленерго”