Робот буде допомагати саперам розміновувати деокуповану Харківщину (відео)

03.10.2022 15:14   -
Новини Харківщини: Саперам передали робота для розмінування

Роботизований комплекс буде допомагати саперам ДСНС розміновувати деокуповану територію Харківщини від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Харківські сапери щодня обстежують десятки гектарів забрудненої території, першочергово обстежують об’єкти критичної інфраструктури, електричні та газові мережі з метою подальшого їх відновлення.

“Відтепер саперам у розмінувальних роботах буде допомагати спеціальний робот, якого було доставлено з Вінницького гарнізону ДСНС. Це роботизований комплекс для проведення розвідки та дистанційного розмінування “Superdroid Robots “Мастиф”. Рятувальники дали йому жартівливе ім’я “Бобер”, – розповіли у ДСНС у Харківській області.

Піротехніки, які працюють у складі зведеного загону ДСНС на Балаклійщині, продемонстрували можливості даного робота, який допомагатиме розміновувати небезпечні ділянки, заміновані ворогом. Спочатку сапери за допомогою дронів виявляють розтяжки, протитанкові та протипіхотні міни, а потім, використовуючи робота, будуть їх знищувати.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харківській області автомобіль з мирними жителями підірвався на міні: розпочато розслідування.