Рятувальники Харківщини отримали сучасну пожежно-рятувальну техніку (фото)

03.01.2023 16:55   -
Харківські рятувальники отримали 23 одиниці пожежно-рятувальної техніки

23 одиниці сучасної пожежно-рятувальної техніки придбало за державні кошти Головне управління ДСНС України у Харківській області. Про це повідомляють Харьковские известия.

Сьогодні, 3 січня, техніка була представлена в рамках її урочистої передачі харківським рятувальникам на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області. Основою даного автопарку є пожежні автоцистерни: 15 на шасі «DAEWOO Maximus», 2 на шасі «Ford» і 2 – «Isuzu NQR».

“Всі ці моделі пожежних цистерн вигідно відрізняються від їхніх застарілих аналогів радянської доби. В першу чергу можливістю вивозу більшої кількості води, більш потужними двигунами та продуктивнішими пожежними насосами”, – повідомили у прес-службі Головного управління.

Читайте також: Лікарня на Харківщині отримала нове медичне обладнання

Крім того, рятувальники отримали спеціальну аварійно-рятувальна машину важкого типу САРМ-В, яка сконструйована на базі «Tatra Terra (6х6)», 2 спеціальні аварійно-рятувальні машини легкого типу САРМ-Л на базі автомобілів підвищеної прохідності «Mitsubishi L200».

Також в новому році рятувальникам Харківщини буде допомагати у перевезенні техніки та вантажів тягач на шасі «Ford».

“Завдяки отриманим автомобілям можливості оперативного реагування на надзвичайні ситуації всіх типів у бойових підрозділів ДСНС Харківської області значно зростуть”, – наголосили в ДСНС.

Раніше ми повідомляли про те, що харківські ДСНС-ники отримали пожежно-рятувальний автомобіль від громадян.Німеччини