Рашисти почали змінювати тактику обстрілів України — розвідка

02.01.2023 10:00   -
Російські окупанти змінили тактику обстрілів України — розвідка

Росія почала комбінувати різні види ракет та обстрілювати ними українські міста. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького.

“Ми бачимо вплив економічних санкцій на російську федерацію. Вони намагаються обійти санкції, завезти комплектуючі, але це не так просто зробити. По-перше, ми збираємо таку інформацію, ділимося з нашими партнерами… Крім того, проводяться інші заходи, щоб не допустити нарощування саме виробництва будь-якого озброєння на території рф. Дефіцит сьогодні у росіян пов’язаний з балістичними ракетами “Іскандер”, наближаються до закінчення запаси “Калібрів”, зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія, – це 2-3 таких потужних удари, як ми спостерігали останній час”, – зазначив Скібіцький, уточнивши, що йдеться саме про високоточне озброєння.

Читайте також: Окупанти обстріляли більше десяти населених пунктів Харківської області

Представник української розвідки відзначив, що виробництво ракет в росії не припиняється, однак ворог почав відчувати дефіцит РСЗВ.

“Виробництво, на жаль не припиняється. Воно не таких обсягів, але є. Ми зараз знаходимо уламки ракет, виготовлені в четвертому кварталі 2022 року. Значить, вони виробляються і зразу надаються у війська, щоб здійснювати обстріли наших об’єктів”, – сказав Скібіцький.

Він зауважив, що ворог почав комбінувати та змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

Раніше ми повідомляли про те, що СБУ викрила російського підполковника, який наказав розстріляти харків’ян.