“Пункти незламності” у Харкові допомагає облаштовувати Червоний Хрест (фото)

14.12.2022 16:09   -
Новини Харкова: Червоний Хрест облаштовує "Пункти незламності"

Товариство Червоного Хреста України доукомплектувало ліхтарями, мікрохвильовою піччю, розкладушками, матрацами, повербанками та посудом четвертий пункт обігріву у місті Харкові. Про це повідомляють Харьковские известия.

Найближчим часом в тимчасові прихистки, які працюватимуть у разі відключення електроенергії, волонтери також доставлять медикаменти та засоби гігієни.

«Ми розуміємо, що у будь-який момент електроенергію у Харкові можуть вимкнути надовго, і тому готуємося, допомагаємо облаштовувати в кожному районі саме комфортні «пункти незламності», передаючи їм усе необхідне: мінімальний запас гігієнічних засобів, щоб не складувати, а мати вчасно під рукою, а також їжу, мікрохвильовки, спальні місця», — повідомив голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров.

Читайте також: У Харкові відкриють ще два пункти обігріву: адреси

Напередодні Харківський міський голова Ігор Терехов особисто подякував благодійникам за співпрацю. У ході зустрічі мер також наголосив на необхідності увімкнення радіоприймачів на «пунктах незламності», де вони наявні. За його словами, такий спосіб отримання інформації слугуватиме альтернативою мобільному звʼязку на випадок тотального блекауту.

«Сьогодні «пункти незламності» облаштовані дровʼяними пічками, генераторами, можна підзарядити телефони. І навіть у той час, коли в районах тривають віялові відключення світла, люди можуть тут перебувати. Сьогодні ми також звернемося до «Укртелекому» для того, щоб був проведений радіозвʼязок, і люди змогли у випадку блекауту користуватися радіо і слухати новини», – повідомив Ігор Терехов.

Зазначається, станом на 14 грудня у Харкові розгорнуто понад 300 «пунктів незламності», у частині з них з першого дня зими містян безкоштовно годують гарячими обідами.