Призер Всесвітніх ігор з сумо отримав нагороду Харківської міськради

20.07.2022 13:30   -
Новини Харкова: Призера Всесвітніх ігор нагородили Подякою міськради

Призер Всесвітніх ігор 2022 року та його тренер отримали нагороди Харківської міської ради. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Всесвітні ігри – це міжнародні змагання з неолімпійських видів спорту, які проходили з 7 по 17 липня у Бірмінгемі (США) за участю найкращих спортсменів світу. Цього року українці посіли третє місце у медальному заліку, здобувши на Всесвітніх іграх 45 рекордних нагород: 16 золотих, 12 срібних та 17 бронзових медалей.

Директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко вручив Подяки міського голови Демиду Караченку – майстру спорту України з вільної боротьби та сумо, срібному призеру Всесвітніх ігор 2022 року з сумо, а також його тренеру Антону Чуєву, який виховує спортсменів у відділенні сумо Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1.

Нагадаємо, що 45 медалей – це найкраще досягнення збірної України на Всесвітніх іграх, у яких вона бере участь з 1993 року. Окрім того, глядачі Всесвітніх ігор зібрали для України 54 тис. дол. (по 1 долару з кожного квитка на змагання), які підуть на відновлення спортивної інфраструктури країни.