"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Прокурори назвали види зброї, якою окупанти обстрілювали Північну Салтівку (відео)

За словами першого заступника керівника Київської окружної прокуратури м. Харькова Сергія Шевцова, прокурорами Харківщини збираються докази воєнних злочинів російської федерації, а саме обстрілів Північна Салтівка міста Харкова.

Олександр Іванов, Олександр Хроль

«Слідчими СБУ та прокурорами проводяться огляди тих об’єктів, а саме житлових будинків в які були потрапляння ракет та снарядів і внаслідок яких відбулись пошкодження. Ці слідчі дії проводяться в рамках кримінальних проваджень. Це сотні, що стосується вказаного району. Проведено силами прокуратури більше 80 оглядів, в ході яких встановлені речові докази, що свідчать про обстріли військовими російської федерації мирних мешканців, будинків і інфраструктури вцілому.

В ході розслідування встановлено, що вказані обстріли зокрема проводилися РСЗВ, -це «град», «смерч», «піони» і інші різновиди вказаної артилерійської зброї . Також були авіа бомбардування, є будинки, які мають очевидні пошкодження. Вказані пошкодження зафіксовані, оглянуті. За вказаним пошкодженням в рамках вказаних кримінальних проваджень призначені відповідні вибухо-технічні експертизи, за наслідками яких буде встановлено конкретну зброю та відповідні експертизи, які дадуть змогу встановити спричинені збитки внаслідок вказаних пошкоджень», – повідомив Шевцов.