Прокурори назвали види зброї, якою окупанти обстрілювали Північну Салтівку (відео)

17.06.2022 21:40   -

За словами першого заступника керівника Київської окружної прокуратури м. Харькова Сергія Шевцова, прокурорами Харківщини збираються докази воєнних злочинів російської федерації, а саме обстрілів Північна Салтівка міста Харкова.

Олександр Іванов, Олександр Хроль

«Слідчими СБУ та прокурорами проводяться огляди тих об’єктів, а саме житлових будинків в які були потрапляння ракет та снарядів і внаслідок яких відбулись пошкодження. Ці слідчі дії проводяться в рамках кримінальних проваджень. Це сотні, що стосується вказаного району. Проведено силами прокуратури більше 80 оглядів, в ході яких встановлені речові докази, що свідчать про обстріли військовими російської федерації мирних мешканців, будинків і інфраструктури вцілому.

В ході розслідування встановлено, що вказані обстріли зокрема проводилися РСЗВ, -це «град», «смерч», «піони» і інші різновиди вказаної артилерійської зброї . Також були авіа бомбардування, є будинки, які мають очевидні пошкодження. Вказані пошкодження зафіксовані, оглянуті. За вказаним пошкодженням в рамках вказаних кримінальних проваджень призначені відповідні вибухо-технічні експертизи, за наслідками яких буде встановлено конкретну зброю та відповідні експертизи, які дадуть змогу встановити спричинені збитки внаслідок вказаних пошкоджень», – повідомив Шевцов.