Проєкт «Культура vs війна» представив у Харкові дві фотовиставки (фото)

28.09.2023 09:50   -

У харківському Медіа Хабі відбулось відкриття авторських фотовиставок героїв проєкту Сергія Михальчука – кінооператора, що служить в ЗСУ, та Костянтина і Влади Ліберових – військових фотографів-документалістів. Про це повідомляє Інфосіті.

Що відомо про авторів робіт

Сергій Михальчук відомий в Україні і світі оператор-постановник та фотохудожник. У доробку Сергія близько 40 кінокартин, 4 з яких були номіновані на премію Оскар. З початку повномасштабного вторгнення рф добровільно вступив до лав ЗСУ.

Подружжя з Одеси – Костянтин та Влада Ліберови – до повномасштабного вторгнення були успішними фотохудожниками: проводили майстер-класи та навчали мистецтву фотографії. Але після 24 лютого 2022 року вони почали працювати як фотографи-документалісти в найгарячіших точках. Роботи Костянтина і Влади облетіли весь світ, їх поширюють тисячі користувачів у соцмережах та публікують найбільші міжнародні медіа, серед яких BBC, Associated Press, Welt, Vogue, New York Times, Forbes та ін.

Ліберови розповідають, що як і всі, вони до останнього сподівалися, що широкомасштабне вторгнення триватиме недовго, тому намагалися показати у своїх фотографіях світлі сторони війни, намагаючись в такий спосіб давати надію українцям.

«Через деякий час ми зрозуміли, що ця війна занадто романтизована і це не йде на користь фронту та українському суспільству. Зараз ми навпаки висвітлюємо всі жахи війни. Ми хочемо закарбувати цей біль, піт, кров, зробити так, щоб це більше ніколи не повторилося», – поділився Костянтин.


Влада Ліберова додала, що вони також намагаються зафіксувати більше історичних моментів задля того, щоб майбутні покоління завжди пам’ятали, хто є ворог, і що він значно ближче, ніж здається.

Фотовиставка проєкту «Культура vs війна» триватиме до 8 жовтня.

Відвідати її можна щодня, крім неділі, з 15:00 до 18:00 за адресою: Харків, пл. Свободи 5, Держпром, 5 під’їзд.

Нагадаємо, Kharkiv Music Fest анонсує онлайн-прем’єру хореографічного перфомансу “In C”

ОСТАННІ НОВИНИ