Програма НТУ «ХПІ» з підготовки IT-фахівців отримала Оскар у галузі освіти

23.12.2022 11:09   -
Новини Харкова: Програма ХПІ з підготовки IT-фахівців отримала Оскар

Програма з підготовки IT-фахівців Innovation Campus НТУ «ХПІ» посіла друге місце серед найкращих проєктів Європи міжнародного конкурсу QS-Wharton Reimagine Education Awards 2022. Про це повідомляють Харьковские известия.

Цьогоріч у конкурсі взяли участь більше 1200 робіт від компаній, інститутів та інших організацій із 70-ти країн світу. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» став єдиним закладом вищої освіти України, який був представлений на конкурсі.

У 2022 році міжнародний конкурс QS-Wharton Reimagine Education Awards проходив у 18-ти основних категоріях (штучний інтелект, віртуальна та доповнена реальність, освітні програми, працездатність та інші). На конкурс було подано понад 1200 проєктів із сімдесяти країн світу.

У грудні було підбито підсумки конкурсу за напрямом найкращих освітніх інноваційних підходів світу, внаслідок чого програма Innovation Campus НТУ «ХПІ» посіла друге місце серед усіх проєктів Європи. Переможці були оголошені на щорічній конференції Reimagine Education Conference перед аудиторією із 4500 лідерів вищої освіти та представників бізнесу.

Довідка. Innovation Campus — інноваційна освітня програма, розроблена командою українських IT-фахівців у співпраці з НТУ «ХПІ». Концепція програми — перехід від декларативної схеми навчання, основою якої є отримання знань, до проєктної схеми, яка спрямована на набуття практичних навичок створення продуктів і систем. Це принципово нова система навчання, яка забезпечує бакалаврську підготовку високого міжнародного рівня. Програма розрахована на 4 роки. Від університету проєкт реалізує кафедра програмної інженерії та інформаційних технологій управління Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій НТУ «ХПІ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителька з Харкова перемогла в Global Teachers Prize Ukraine 2022