Профспілки готуються до страйку: освітян обурили «благі наміри» депутатів покращити їм життя

23.10.2019 11:05   -
Автор:
Освітяни виступають проти звуження прав та гарантій освітян, що запропоновані політичною партією «Голос», через подання правок до законопроекту «Про повну загальну середню освіту». Про це повідомив голова столичної Профспілки освітян Олександр Яцунь.
За його словами, рішення про проведення акції протесту було ухвалено на загальних зборах лідерів профспілкових комітетів київських закладів освіти, в яких взяли участь понад 1 тисяча організацій.
Основними вимогами профспілки до законопроекту «Про повну загальну середню освіту» є збереження надбавок та доплат, у тому числі за вислугу років, престижність педагогічної праці, перевірку зошитів, завідування кабінетом, класне керівництво, вчене звання, науковий ступінь, а також можливість роботи за безстроковими трудовими договорами для працівників пенсійного віку.
Окрім цього у профспілці вимагають збереження норми про скорочений робочий час для педагогічних працівників, а також збереження можливості добровільної сертифікації для педагогічних працівників.
«Акція відбудеться біля стін Кабінету Міністрів і Верховної Ради з категоричною вимогою вилучити ці поправки до законопроекту «Про повну загальну середню освіту». У разі якщо профільний комітет і Верховна Рада не дослухається до наших законних вимог, ми залишаємо за собою право проводити страйкові дії», – наголосив голова столичної Профспілки освітян.