Призивати на строкову службу 18- та 19-річних юнаків не будуть — міністр оборони

17.01.2020 11:26   -
Автор:
Керівник оборонного відомства зауважив, що вік призову з 18 років чітко прописаний у законі і ніколи не змінювався. Відповідно, Указ Президента № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році» виданий відповідно до вимог чинного законодавства України.
«Водночас, ми отримуємо чимало звернень і побажань щодо можливості проходити строкову службу саме з 18 років. Аргументація – раціональне планування молодою людиною своїх подальших кроків щодо навчання, працевлаштування та особистого життя», – наголосив Міністр.
Андрій Загороднюк підкреслив, що під час призову у 2020 році повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років. А ті українці, кому виповнилося 18 та 19 років – за їхнім власним бажанням.
«Отже, ніхто з хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово залучатися не буде», – конкретизував керівник оборонного відомства.
Міністр оборони також звернув увагу, що наразі триває активна робота над розробкою концепції анонсованої реформи призову.
«Ця реформа потребує часу та змін в законодавстві, до її обговорення обов’язково буде залучено громадськість, цей процес буде максимально відкритим», – зазначив Андрій Загороднюк.
Керівник оборонного відомства нагадав, що військовослужбовці строкової військової служби не залучаються для виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.