Президент України нагородив працівника “Харківобленерго” орденом “За мужність”

30.08.2022 12:40   -
Новини Харкова: Президент нагородив працівника Обленерго орденом

Президент України Володимир Зеленський нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня електромонтера з експл12уатації розподільчих мереж Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ “Харківобленерго” Григорія Зубенка. Про це повідомляють Харьковские известия.

Відповідний указ опубліковано на офіційному сайті глави держави.

Почесну нагороду енергетик отримав “за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку”.

Довідка. Григорію Зубенку – всього 23 роки. З перших днів війни він залишався на робочому місці та особисто брав участь у ліквідації складних пошкоджень електричного обладнання та повітряних ліній у Дергачівському районі області та передмісті Харкова. В тому числі завдяки його зусиллям споживачі селищ Караван, Солоницівка, Черкаська Лозова, Козача Лопань, Мала Данилівка були забезпечені надійним електропостачанням, а значить, – теплом та водою.

“8 квітня службовий автомобіль, в якому знаходився Григорій Зубенко та ще два його колеги, підірвався на міні. Ремонтна бригада Дергачівського РЕМ направлялася на місце пошкодження внаслідок ворожих обстрілів повітряної лінії 10 кВ. У результаті всі, хто знаходився в автомобілі, отримали поранення. Найбільше постраждав саме Григорій. Він довго перебував у лікарні, а зараз проходить реабілітацію”, – розповіли у прес-службі АТ “Харківобленерго”.

Раніше ми повідомляли про те, що Президент України нагородив комунальників, волонтерів та освітян Харківщини.