Представники Республіки Туреччина подякували харківським поліцейським за розкриття убивства студенток

15.02.2019 17:44   -
Автор:
Повідомлення про те, що дівчата не відповідають на телефонні дзвінки, надійшло до поліції 3 січня. Харківські поліцейські швидко встановили особу підозрюваного і об’явили його у міжнародний розшук. Підтримувався постійний зв’язок з турецькими колегами. Кримінальне провадження знаходилося під контролем керівництва Національної поліції України, і вже 5 січня 1-й заступник голови НПУ В'ячеслав Аброськін повідомив, що вбивцю затримали у Турції. За словами очільника главка Олега Беха, професійна робота керівництва підрозділів харківської поліції дозволила оперативно встановити особу злочинця.
– У дівчат попереду було все життя. І ми вважали справою честі знайти вбивцю, — сказав Олег Бех. – Я дякую усім студентам, знайомим загиблих за те, що вони співпрацювали зі слідством, надавали нам необхідну інформацію.
Олег Бех також зазначив, що уся інформація ретельно вивчалася і аналізувалася фахівцями Слідчого управління і Київського відділу поліції. Напрацювання харківських поліцейських у поєднанні з розшуковою роботою турецьких правоохоронців надали змогу у найкоротші терміни затримати злочинця.
Радник Посольства Турецької Республіки в Україні з питань внутрішніх справ Хакан Сіралі зазначив, що постійно був на зв’язку з керівництвом харківської поліції, 1-м заступником голови НПУ В’ячеславом Аброськіним і зазначив, що Туреччина готова продовжити співпрацю з українською поліцією.
Народний депутат Турецького парламенту Сермет Атараі також подякував за співпрацю від імені родин загиблих дівчат.
Делегація на чолі з Почесним консулом Республіки Туреччини Володимиром Білим вручила відзнаки очільнику харківського главку Олегу Беху, начальнику Київського відділу поліції Олександрові Коцару і заступнику начальника слідчого управління Андрію Шарніну за оперативне розкриття подвійного убивства і злагоджені дії під час затримання злочинця.