Пожежі на Харківщині: оперативна інформація від ДСНС на 6 січня

06.01.2023 09:05   -
Пожежі на Харківщині: оперативна інформація від ДСНС на 06.01.2023

За добу з 5 по 6 січня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 15 оперативних виїздів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Протягом звітного періоду рятувальники 5 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, 1 з яких була спричинена ворожим обстрілом.

Близько 12:30 ворог влучив по навчальному закладу у селищі Дворічна, спричинивши велику пожежу на площі 800 кв.м. Її гасили 20 осіб особового складу та 4 одиниці техніки ДСНС протягом майже 3-х годин.

О 10:40 рятувальники Куп’янська виїжджали на перевірку території міста після ворожих обстрілів. Виявлено пошкодження будівлі підприємства, яке наразі не експлуатувалося. Пожежі не зафіксовано.

2 рази підрозділи ДСНС брали участь у аварійно-відновлювальних роботах, допомагаючи будівельникам відбудовувати і ремонтувати пошкоджені окупантами багатоповерхівки на Північній Салтівці у Харкові. За допомогою важкої інженерної техніки рятувальники розбирали пошкоджені будівельні конструкції, щоб замінити їх новими. Роботи проводились на 3-х дев’ятиповерхівках на вулицях Метробудівників та Наталії Ужвій. Було задіяно 16 осіб особового складу та 8 одиниць техніки ДСНС.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 135 вибухонебезпечних предметів.