"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Пожежі на Харківщині: оперативна інформація від ДСНС на 10 січня

Пожежі на Харківщині: інформація від ДСНС на 10 січня 2023 року

За добу з 9 по 10 січня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 21 оперативний виїзд. Про це повідомляють Харьковские известия.

Протягом звітного періоду рятувальники 12 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, 1 з яких була спричинена ворожим обстрілом.

О 09:12 рятувальники виїжджали на ліквідацію наслідків ракетного удару по центру селища Шевченкове Куп’янського району. В результаті влучання ракети у ринок загинуло 2 людей, 6 (у т.ч. 10-річна дитина) отримали поранення, пошкоджені або зруйновані 10 торговельних павільйонів і 3 автомобіля, сталась пожежа у 3-х павільйонах на площі 50 кв.м. Рятувальникам вдалося ліквідувати вогонь о 10:19, а в 14:00 ДСНС-ники завершили аварійно-рятувальні роботи та дістали з-під завалів тіло загиблої жінки.

О 08:45 рятувальники Куп’янська виїжджали на перевірку території міста після ворожих обстрілів. Виявлено пошкодження приватного домоволодіння. Пожежі не зафіксовано. Постраждалих не виявлено.

Читайте також: На узбіччі траси М-03 в Ізюмському районі виявили протитанкові міни

На одній з пожеж, не пов’язаній з бойовими діями врятовано 75-річного чоловіка. Подія сталась о 22:07 у квартирі житлової 5-типоверхівки на пр. Олександрівському, 140 у Харкові.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 72 вибухонебезпечних предмети.

Мешканцям міста Куп’янська рятувальники доставили 12 тонн питної води.