Повний нокаут. Світовий бокс посилив санкції проти спортсменів країн-агресорів

10.11.2022 12:58   -
Світовий бокс посилив санкції проти спортсменів країн-агресорів

Тотальна світова ізоляція рф та білорусі продовжується. В тому числі, й у спорті. Черговий відчутний спортивний бан представники країн, які розв’язали війну в України, отримали від Світової боксерської ради (WBC). Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

На Раді директорів WBC, яка відбулася в мексиканському Акапулько, було прийняте суворе, але цілком слушне рішення стосовно російських та білоруських боксерів. Їх взагалі виключили з офіційних світових рейтингів WBC. Є й інші обмеження.

«Всіх боксерів з росії та білорусі ми прибрали з рейтингів WBC. Також організація не буде санкціонувати бої в цих двох країнах. Їхні громадяни не зможуть змагатися за титул чемпіона WBC» — підкреслив за підсумками засідання Ради директорів президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман.

Щоправда, для боксерів, які постійно проживають за межами території рф і білорусі та публічно засуджують війну в Україні, зробили виняток — вони мають право подати петицію до WBC про повторний розгляд заявки.

Позиції у рейтингу WBC українських боксерів, які через війну не мають можливості проводити поєдинки, зберігаються.

Відзначимо, що у конгресі WBC взяли участь й представники України, зокрема, віце-президент Ліги професійного боксу України Аліна Шатернікова.

Взагалі російські та білоруські атлети отримують спортивні санкції на постійній основі з самого початку повномасштабної війни в Україні, яку розв’язали їх диктаторські режими.

Але найбільш відчутні спортивні бани пішли саме цієї осені. Так, раніше ми вже повідомляли, що росіян та білорусів одним рішенням вигнали одразу з шести зимових видів спорту, також їм заборонили виступати на Європейських іграх-2023, крім того національні збірні рф та білорусі не допустили до відбору на жіноче Євро-2023, відбору на волейбольний турнір до Олімпійських ігор-2024, а збірну рф – ще й до відбору на футбольний чемпіонат Європи-2024. Також Європейський суд з прав людини нещодавно прийняв позов Української Асоціації футболу проти росії.

Загалом же проти російських та білоруських спортсменів і федерацій з початку повномасштабної війни в України було запроваджено вже більше 130 міжнародних спортивних санкцій. Обмеження спрямовані на виключення рф та білорусі з міжнародних спортивних організацій, позбавлення їх спортсменів права брати участь у міжнародних змаганнях, а також позбавлення права проводити міжнародні змагання на території цих країн. Санкції проти агресора та її соратника застосували більше 100 міжнародних федерацій та асоціацій в олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видах спорту.

Далі буде, адже країнам-агресорам не має бути місця у світовій спільноті!