Пособниця в організації теракту у харківському пабі «Стіна» отримала 11 років позбавлення волі. Але історія ще не закінчена

08.10.2019 12:04   -
Автор:
Як розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні Олег Максюк, її засудили до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад півмільйона гривень.
Нагадаємо, вибух у пабі «Стіна» на вул. Римарській у Харкові стався 9 листопада 2014 року. Тоді тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали 13 людей. Як з’ясувалося під час слідства, до скоєння теракту причетна громадянка України. Прокуратура довела в суді, що саме вона активувала та передала міну виконавцю, який і заніс її до пабу «Стіна». Окрім того, жінка незаконно зберігала в одному з гаражів у районі Павлового Поля в м. Харкові цілий арсенал зброї та боєприпасів (гранати, детонатори, протипіхотні міни, розтяжки для мін, автомати, підствольний гранатомет та ін.). Зброю вона взяла на зберігання в жовтні 2014 року.
В судових дебатах прокурор вимагав для підсудної покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Сама обвинувачена все заперечувала та просила її виправдати. Тепер вона має намір оскаржити рішення суду. Якщо апеляція залише вирок без змін, Ковтун, яку суд визнав винною в скоєнні теракту та незаконному поводженні з вибухівкою, через «закон Савченко» (один день перебування під вартою рахують за два дні позбавлення волі) відбуватиме покарання лише рік.
Довідково. Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.