«Поруч з будинком, в якому я виріс». Чемпіон світу та Європи з фехтування прокоментував вчорашній обстріл рідного Харкова

16.03.2023 09:40   -
Чемпіон світу з фехтування прокоментував ракетний удар по Харкову
Фото зі сторінці у Фейсбуці М. Хвороста

Титулований український фехтувальник, харків’янин Максим Хворост виставив пост у своїх соціальних мережах, в якому розповів про вчорашній ракетний обстріл Харкова з боку російських загарбників. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Відповідну публікацію Максим Хворост виставив на українській та англійській мовах.

«15 березня у Харкові, ракети класу С300 влучили поруч з будинком, в якому я виріс, а зараз мешкає моя мама. Жодних військових об’єктів поблизу з будинком немає, але поруч знаходиться спеціалізована школа для дітей з вадами слуху, та художня школа, в яку ходили мої син та донька», – написав, зокрема, Максим Хворост.


Крім того, відомий український спортсмен наголосив, що поки триває війна, атлети з росії та білорусі не мають права виступати на світових турнірах.

«Звертаюсь до МОК у особі президента Томаса Баха: Не можна допускати до міжнародних змагань представників країн спонсорів тероризму, а саме російської федерації та республіки білорусь», – зазначив багаторічний лідер чоловічої збірної України з фехтування на шпагах.

До свого посту Максим Хворост додав фото з сайту Харківської обласної прокуратури з наслідками вчорашнього обстрілу з боку російських агресорів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відзначимо, що сорокарічний Максим Хворост – заслужений майстер спорту України з фехтування на шпагах. Він чемпіон світу та Європи, неодноразовий призер цих топових турнірів у командних змаганнях, переможець та призер етапів Кубка світу в особистому й командному заліку, багаторазовий чемпіон України, учасник трьох літніх Олімпійських ігор. Народився в Харкові, фехтуванням почав займатися з п’ятого класу у знаменитому харківському клубі «Уніфехт».

Чемпіон світу з фехтування прокоментував ракетний удар по Харкову

До речі, цей клуб, в якому свій шлях у великий спорті розпочинали багато відомих українських фехтувальників і який завжди приймав чимало національних та міжнародних змагань з фехтування, російські інтервенти знищили під час ракетного обстрілу Харкова у березні минулого року…

Також нагадаємо, що ще один відомий харківський спортсмен, олімпійський чемпіон Віктор Рубан нещодавно назвав російських та білоруських спортсменів боягузами.

ОСТАННІ НОВИНИ