Померла головна художниця Схід Опера Надія Швець

18.10.2022 12:41   -
Новини Харкова: Померла головна художниця Схід Опера Швець

Сьогодні, 18 жовтня, після важкої хвороби пішла у вічність головний художник ХНАТОБ/Схід Опера Надія Швець. Про це повідомляють Харьковские известия.

Надія Федорівна мала потужну художню освіту, але не вдовольнилася тільки нею. Вона закінчила ще два виші – спочатку як мистецтвознавець, а згодом – як режисер.

У Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В.Лисенка / Схід Опера Надія Швець працювала з 1993-го року.

“Гірко відчувати – менш, як за рік, ми могли б відзначати 30-ліття її діяльності у нашому колективі. Але пишаємося тим, що саме з виставами нашого театру пов’язані найвищі злети художниці. І хоча їй довелося працювати над костюмами і для лондонської балетної трупи, і для участі у світових чемпіонатах та олімпіадах збірних України з синхронного плавання та фігурного катання, і для інших численних проєктів, у тому числі державного рівня, саме сценічне вбрання до поставленого у ХНАТОБ балету “Весна священна” І.Стравінського вважав геніальним один з найвидатніших хореографів ХХ століття, славетний Моріс Бежар. І дійсно – цю дивовижну роботу художниці забути неможливо, як і багато інших її творінь”, – відзначили у Схід Опера.