Поліцейські Харківщини відвідують сім’ї, які перебувають у складному становищі

04.12.2022 12:50   -
Новини Харкова: поліцейські відвідали сім'ї, яким потрібна допомога

Під час рейдів правоохоронці вивчають умови проживання родин, спілкуються із дорослими щодо налагодження побуту та нагадують їм про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків, а також попереджають про недопущення вчинення насильства у родині. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

Старший інспектор ювенальної превенції спільно з дільничними офіцерами поліції та представниками Служби у справах дітей відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Правоохоронці перевірили три родини на території Чугуївського району, в яких виховуються діти та які потребують постійного моніторингу.

Читайте також: на Харківщині продовжують забезпечувати мешканців дровами.

В одній з таких родин поліцейські склали адміністративні матеріали щодо батьків 7-річного хлопчика. 30-річний чоловік ображав та застосовував фізичну силу до пасинка. 30 листопада після чергової сутички з вітчимом хлопчик втік з дому. Менш ніж за пів години дільничний офіцер поліції знайшов дитину в лісопосадці. Поліцейські встановили, що хлопчик мешкає разом з матір’ю та вітчимом в селищі Кочеток. Вітчим застосовував до нього невиправдане насильство. Мати на захист сина не ставала. Тому хлопчик вирішив пішки піти до сестри в селище Печеніги.

Читайте також: поліцейські проводять профілактичні заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей) та за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Надалі ця сім’я перебуватиме під наглядом поліції та соціальних служб з метою надання необхідної допомоги та контролю за виконанням батьківських обов’язків.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що поліцейські доставили гуманітарний вантаж до Куп’янського району Харківщини.