Поліція затримала харків’янина, який до смерті забив знайому та зломав ногу копу. ФОТО. ВІДЕО

21.01.2020 17:20   -
Автор:
Як розповів начальник Новобаварського відділу поліції Юрій Юрченко,14 січня до поліції надійшов виклик від мешканців багатоповерхівки по вулиці Петра Болбачана про те, що в ліфті вони виявили непритомну жінку з тілесними ушкодженнями. 39-річну потерпілу госпіталізували до лікарні, однак наступного дня вона померла.
Вжитими заходами поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився раніше судимий 47-річний харків’янин. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в ході сварки чоловік вдарив скляною пляшкою жінку по голові, а потім наніс кілька ударів по тулубу. Зловмисник залишив жінку в ліфті та направився до кафе, де вчинив сварку з відвідувачем та охороною закладу.
Інспектор патрульної поліції Сергій Сазонов, що прибув за викликом разом з напарником, розповів, що вони спробували з’ясувати обставини події, поспілкуватися зі свідками та правопорушником. Однак, чоловік поводився агресивно, нецензурно висловлювався, погрожував фізичною розправою поліцейським, а потім повалив одного з правоохоронців на землю та впав на нього зверху. Патрульний отримав одразу декілька переломів кінцівки. Патрульні, відповідно до норм чинного законодавства, застосували у відношенні зловмисника заходи фізичного впливу і спецзасіб, та доставили його до Новобаварського відділу поліції.
– Зараз правопорушник затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та утримується в ізоляторі тимчасового тримання, – зазначив начальник Новобаварського відділу поліції Юрій Юрченко.
Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років ув’язнення.