Поліцією розслідується факт вирубки дерев на Харківщині. ФОТО

16.07.2019 15:41   -
Автор:
Під час огляду було встановлено, що на автомобілях перевозили 85 дерев, з них на 74 були відсутні електронні чіпи. Також у водіїв не було жодних підтверджуючих документів на переміщення чи зберігання даного виду деревини.
Відомості про подію слідчим Чугуївського відділу поліції внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
В ході першочергових слідчих дій працівники поліції встановили власників вилучених транспортних засобів та допитали свідків події. До ДП «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство» надано запит з метою встановлення власника або постійного лісокористувача лісів та надання відповідної документації: договорів, товаро-транспортних накладних, протоколів погодження вартості послуг на навантаження, розвантаження та перевезення деревини, відомостей матеріально-грошової оцінки.
В теперішній час планується перевірка даного лісового господарства з залученням спеціалістів державної екологічної служби в Харківській області з метою встановлення заподіяної шкоди.
12 липня до Чугуївського міського суду Харківської області направлено клопотання про арешт майна.
Наразі слідчими проводяться інші слідчі розшукові дії, спрямовані на проведення повного, всебічного та об’єктивного досудового розслідування в рамках кримінального провадження.