Почесна харків’янка Олександра Зуб сьогодні святкує день народження

01.12.2022 10:16   -
Новини Харкова: Почесна харків'янка Олександра Зуб святкує день народження

Міський голова Ігор Терехов сьогодні, 1 грудня, привітав із днем народження Почесного громадянина міста Харкова, директора Харківської гімназії №6 «Маріїнська гімназія» Олександру Зуб. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Багато років свого життя Ви поклали на освітянську ниву і заслужили беззаперечний авторитет як серед колег, так і серед учнів. Високий професіоналізм, управлінський талант і любов до своєї справи стали запорукою високих результатів у навчанні, які постійно демонструють Ваші гімназисти. Але найголовніше, що Ви допомагаєте дітям визначитися з майбутнім і обрати свій шлях у житті. Знаю, що чимало колишніх Ваших учнів вдячні Вам за це!

Бажаю Вам міцного здоров’я, родинного благополуччя, творчих успіхів і нових звершень! Нехай мир повернеться якнайшвидше!» – говориться у привітанні.

Довідка. Олександра Михайлівна Зуб народилася 1 грудня 1950 року в селі Борщів Снятинського району Івано-Франківської області. Закінчила Заболотівську середню школу 1967 року. Педагогічну діяльність розпочала 1969 року вчителькою початкових класів у Львівській області після закінчення Коломийського педучилища. Після переїзду на Харківщину працювала вчителькою початкових класів у селі Вільшани Дергачівського району. Закінчила Харківський державний університет імені М. Горького (нині Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна) 1976 року, працювала вчителькою української мови та літератури в Харківській загальноосвітній школі №28, заступницею директора з виховної роботи в Харківській середній школі №54. З 1981 року — в Харківській середній школі №6: спершу вчителька української мови та літератури, а з 1988-го й досі — директор.